vineri, 21 mai 2010

Despre caini .

Cainii descind dintr-un animal foarte mic numit Miacis care era un animal catarator in copaci, creatura care a existat acum aproximativ 40 de milioane de ani.



Cainii, asa cum ii stim noi astazi au aparut pentru prima oara in Eurasia, acum aproape 13.000 de ani, si cel mai probabil sunt urmasii unui lup de talie mica.


Cainele Dingo nu este nativ din Australia ci a fost dus acolo de primii emigranti.
Cainii au fost pentru prima oara domesticiti de oamenii cavernelor in Paleolitic .







Cei mai inalti caini sunt Dog Germanii si Irish Wolfhound.










Cel mai inalt Dog German cunoscut a atins inaltimea de 103 cm, iar cel mai inalt Irish Wolfhound a atins inaltimea de 100 cm.





























Cel mai greu si de asemenea cel mai lung caine cunoscut este un Mastiff Englez.


In 1989 masura 250 cm si 125 de kg.




















Cei mai mici caini sunt Chiuahua, Yorkshire Terrier si Toy Terrier; a fost inregistrat un Yorks care cantarea doar 283 g.





Cainii au fost si sunt inca folositi la cele mai diverse activitati: de paza, vanatoare, de companie, indrumatori pentru oamenii orbi etc.



In Roma antica cainii cei mai des intalniti erau cei din rasa Mastiff, ei purtau arumuri si partacipau alaturi de razboinici in lupte. In cel de-al doilea razboi mondial, armata rusa antrena caini “sinucigasi” care alergau printre tancurile germane cu mine care explodau pe spatele lor.



Auzul cainelui este foarte ascutit. Ei pot inregistra 35.000 de vibratii pe secunda comparativ cu oamenii care inregistreaza 20.000.


In mod natural cainii au un simt olfactiv foarte dezvoltat. Daca oamenii au 5.000.000 de senzori care miros cainii ajung pana la 220.000.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu