marți, 25 mai 2010

Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsă.

Dupa un weekend plin de bucurie si mare veselie vine vremea sa mai dai si pe acasa .
Aici 256 de e-mailuri printre care si cateva cu titlul Bobita .
Asa am aflat ca batranul Bobi Dobi a inceput sa se simta din ce in ce mai rau ... refuza mancarea , el care era primul la portita si astepta nerabdator sa i se umple bolul lui cat si a vecinei , si abia se mai tine pe picioare .
Duminica a fost dus la cabinet chiar daca in acea zi normal NU se lucreaza si i s-au facut niste analize destul de costisitoare plus tratamente de care are nevoie . Este suspect de cancer ... insa cu totii speram sa se faca bine ca sa ne putem bucura inca cativa ani de prezenta sa .


Este dificil sa treci prin asa ceva odata ce te atasezi de un suflet, om sau animal , insa mi se pare si mai dificil sa constientizezi ca intr-o zi acea fiinta va trebui sa plece definitiv de langa tine , chiar daca, poate , ajunge intr-un loc mai bun.

Nu mi-au placut niciodata despartirile. Mereu vin cand nu te astepti si nu au strop de mila in esenta lor ( aici ma refer numai la moarte ) . Simtim durere imensa, regrete si remuscari si vrem ca toata lumea sa ne inteleaga suferinta, aceste sentimente fiind si foarte dificil de controlat.
Ne confruntam cu durerea pierderii : nu exista cuvant, gest sau compasiune care sa poata atenua aceasta tristete si intotdeauna ne este dificil sa ne resemnam .

Poate de aceea trebuie sa profitam la maxim de la primele pana la ultimele clipe pe care le putem petrece cu fiintele dragi , sa le facem fericite si sa incercam sa le oferim toata dragostea noastra ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu